Growth Magazin
GROWTH MAGAZIN - Magyarország
“Magyar innovatív vállalkozások kanadai megjelenésében is segítünk”
0:00
-23:24

Paid episode

The full episode is only available to paid subscribers of Growth Magazin

“Magyar innovatív vállalkozások kanadai megjelenésében is segítünk”

Dr. Vass-Salazar Mária, Magyarország nagykövete, Kanada

Mióta dolgozik Magyarország nagyköveteként Kanadában?

Két éve töltöm be ezt a rendkívül megtisztelő pozíciót. Közel 25 éve dolgozom hivatásos diplomataként, és ez az első nagyköveti megbízatásom. Korábbi külszolgálataim során az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban dolgoztam, Londonban nagykövet-helyettesként. A pályám elején NATO-ügyekkel foglalkoztam, első külszolgálatomat Magyarország NATO melletti Állandó Képviseletén töltöttem a csatlakozásunk időszakában. Mindig is transzatlanti közegben végeztem a feladataimat, így különösen örülök annak, hogy pályafutásom ezen szakaszában Kanadában, egy számunkra kiemelten fontos relációban képviselhetem Magyarországot.

Milyen üzleti kulturális hasonlóságokat és különbségeket tapasztalt Magyarország és Kanada között?

Meglehetősen sok a hasonlóság, ezért is bátorítok minden üzleti szereplőt, hogy térképezze fel azokat a lehetőségeket, amelyek Kanadában megnyílhatnak számára.

Mind az üzleti, mind a kutatás-fejlesztési területen számos tekintetben hasonló a közeg. Kanadában ugyanakkor egyedi vonás, hogy ötvöződik az amerikai és európai üzleti kultúra és mentalitás, ilyen értelemben könnyebb kapcsolódási pontot teremteni Magyarország számára. A Kanadában megjelenő üzleti lehetőségeket kereső magyar vállalkozásoknak mindez nagyon jó kiindulási alapot jelent az észak-amerikai megjelenéshez.

This post is for paid subscribers

Growth Magazin
GROWTH MAGAZIN - Magyarország
Hallgasd a Growth Magazinban szereplő tartalmakat és ismerd meg a startup világ titkos életét.